Helaas Pindakaas

Een tijdje geleden schreef ik in deze post over een super idee om je telefoon ook dienst te laten doen als wekkerradio/nachtklok. In dit bericht lees je de resultaten van het “proof-of-concept”.

Scherm boos

Na een enthousiaste start aan mijn wekkerradio 2.0 (app gemaakt, sketchup model klaar, proto klaar) blijkt mijn Samung Galaxy S5 er toch niet zo happy van te worden. Na 4 weken van proefdraaien bleek mijn scherm in de ochtend op de laagste intensiteit heftig te knipperen. Iets dat over ging nadat het scherm een uurtje helemaal uit stond. Gelukkig dus geen echt blijvende schade maar wel voldoende reden om dit project als zodanig te stoppen.

En nu?

Na een paar weken weer een klok naast mijn bed te hebben gehad merk ik dat ik het toch wel mis om midden in de nacht te weten of dat ik nog 3 uur kan maffen of dat ik over 10 minuten toch moet opstaan. Ik ga dus eens kijken of ik niet alsnog mijn eigen wekker kan maken maar dan gewoon met 7-segments displays zoals deze:

210307237 120271667

Hoewel zo’n matrix ook wel gaaf is:

243863227

Maar losse LEDs zijn ook een optie:

138082501

Voor de uitdaging denk ik dan bijvoorbeeld aan:

  • LED display (7-segment of matrix of anders);
  • Microcontroller;
  • RTC;
  • Wireless/bluetooth;
  • Custom Instel-app (Android);
  • SD kaart voor WAV formaat wekkergeluiden;
  • Speaker (uiteraard);
  • Mooie behuizing;
  • Capacitieve controls ;
  • Automatisch dimmen bij weinig licht (LDR).

Genoeg te spelen dus =)

Alle producten op deze pagina van vanallesenmeer.nl

Update

Onlangs zag ik een post waarin hetzelfde probleem wordt beschreven. Het blijkt dus aan de telefoon te liggen en niet zozeer aan het gebruik. Sterker nog, met de laatste update lijkt het probleem verholpen. Misschien toch nog een bruikbaar projectje!

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

nebula Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.